Bådkalecher, Sprayhoods mv.

Jeg laver eftersyninger og andre reparationer af bådkalecher, sprayhoods og bom- og sejlpresenninger, herunder foretager udskiftning af rudevinyl, kantbånd, lynlåse m.m.

Det er generelt opfattelsen, at en bådkaleche eller sprayhood har en begrænset levetid på 5-6 år, hvor den så skal skiftes med en ny. Det er relativt dyrt, men er måske slet ikke nødvendigt, hvis den gamle er syet af en god kvalitet dug, som ikke er mørnet.

De fleste kalecher og sprayhoods kan friskes op og få nyt liv ved at blive vasket/imprægneret og eftersyet, eventuelt få nye kantbånd, rudevinyl, lynlåse og udskiftet Tenax, vridere m.v. Alt afhængig af stand og størrelse, vil en gennemgribende reparation koste fra 1/3 – 1/2 af prisen for en ny kaleche eller sprayhood, og så har den fået forlænget levetiden med måske yderligere mindst 5-6 år.

“Fra skrot til slot”

Denne stærkt tilsmudsede kaleche er blevet vasket og imprægneret, og er derefter gennemsyet og har fået udskiftet vinylruder, så den i dag fremstår som næsten ny – og det til en overkommelig pris, der ligger under 1/3 af prisen for en ny kaleche.

Før

Efter

“Forlænge levetiden”

Ofte er det dog mindre reparationer, der skal til for at forlænge levetiden, så du kan få fortsat fornøjelse af din bådkaleche/sprayhood.

Før efter billeder

Forandringer?

Hvis der er ting ved din kaleche, som du ønsker ændret, så kan det også lade sig gøre. F.eks. kan det være et ønske at få mere lys ind i cockpittet ved at montere en rude agter, eller at opdele store åbninger, så du undgår træk og får en bedre udnyttelse af dit cockpit.